Heartwise. voor wie en waarbij - HeartWise Ede

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Waarbij
Voor mensen die bewust, vol en krachtig in het leven willen staan
Iedereen kan groot zijn,
want iedereen kan dienstbaar zijn.
-Martin Luther King-
Voor mensen die intens willen leven
Liefde, vreugde, vertrouwen, overgave, genieten, dankbaarheid, lef, kracht, plezier, warmte, schoonheid, vrijheid, ruimte en respect zijn belangrijke waarden van waaruit ik leef en mijn behandelingen geef en wil delen met mijn klanten. Spreken jou deze waarden ook aan, dan weet ik zeker dat mijn behandelingen bij jou passen. Tijdens mijn behandelingen zet ik mij met hart en ziel in om je te inspireren steeds meer te zijn wie je wezenlijk bent. Om in contact te komen met je kracht, je verlangens, je talenten en je levenslust. Om je vrij te maken van oude beperkingen en overtuigingen, om in vrijheid en vanuit eigen verantwoordelijkheid je eigen levenspad te realiseren. Ik los geen problemen voor je op, ik kan geen ziektes wegnemen, ik ga je niet vertellen wat te doen. Ik zet me in om ruimte, acceptatie en bewustzijn te creëren zodat je vanuit eigen kracht en verantwoording stappen kan nemen.
Persoonlijke en Spirituele ontwikkeling
Persoonlijke ontwikkeling is de kernactiviteit van HeartWise.
Ik wil mensen inspireren om bij zichzelf te komen en meer en meer te worden wie ze werkelijk zijn. Om bij hun kracht en schoonheid te komen, hun hart te volgen en werkelijk hun levenspad te volgen. Persoonlijke ontwikkeling is letterlijk het laagje voor laagje afwikkelen van alle oude overtuigingen die we hebben opgebouwd in ons leven. Zodat we bij de kern kunnen komen en steeds meer kunnen zijn wie we wezenlijk zijn. Je zal je steeds meer openstellen voor jouw levensenergie en steeds meer ontdekken hoe het leven je ondersteunt om jouw levenspad helder te krijgen en te realiseren. Het gevolg is dat je je krachtig mooi en energiek zal voelen en dat je zelfs de grootste tegenslagen aankan.
Spirituele ontwikkeling is een wezenlijk aspect van je persoonlijke ontwikkeling. Je zal steeds meer ervaren dat je niet los staat van anderen, dat het niet gaat om jou of het individu. Je zal ontdekken dat je onderdeel bent van een veel groter geheel, dat alles met elkaar verbonden is, dat toeval niet bestaat en dat het leven jou ondersteunt. Het leven laat steeds meer van haar magie en schoonheid zien en jij wordt je steeds meer bewust van jouw taak hier op aarde.
 Wellness en ontspanning
Heerlijk genieten, diepe ontspanning en thuiskomen in je eigen lichaam. Dat is wat een goede massage je in ieder geval oplevert. Steeds meer mensen ontdekken de weldaad van massage. Een goede massage is een genot om te ontvangen. Volledige ontspanning, thuis komen in je eigen lichaam, alle drukte en spanning achter je laten en intens genieten. En na een massage voel je je verfrist, energiek, ontspannen en lekker in je vel. Vooral in de huidige maatschappij, met snelle veranderingen, hoge werkdruk en veel onzekerheden is een goede massage helemaal op z'n plek.
Massage is veel meer dan enkel ontspanning, massage verbetert de doorbloeding, stimuleert ons zenuwstelsel, ontspant, verlicht blokkades, afvalstoffen worden afgevoerd en het maakt je bewust van je lichaam. Regelmatige massage past bij een gezonde en bewuste levensstijl en draagt bij tot een gezond, energiek en ontspannen leven.
Iedere wellness massage die ik geef is een complete massage, ik stem zorgvuldig af op de ontvanger, zodat ik de meest passende massage kan geven. Alle wellness massages zijn volledige en uitgebreide massages, waarbij het hele lichaam wordt gemasseerd. Voeten, benen, rug, schouders, nek, hoofd, borst, buik en armen en handen worden behandeld. Om de massage compleet te maken begin ik met een korte hot-stone behandeling met mooie Jade stenen, wordt er gebruik gemaakt van een heerlijk geuren met een op jou afgestemde olie en ook ontvang je halverwege de massage een bijzondere klank massage met Tibetaanse klankschalen.
Een waar genot om te ontvangen en een mooi cadeau aan jezelf.
 Bij nek, schouder en rugklachten
Pijn of stijfheid van rug, nek of schouders is wellicht de meest voorkomende klacht van deze tijd. Begrijpelijk, want de grote werkdruk, snelle veranderingen, het vele computerwerk veroorzaken snel spanning in de rug en schouders met klachten als gevolg. Zeker 90% van alle rugklachten zijn spanning gerelateerd en daarom is massage bij uitstek de manier om rugklachten te verlichten.
Als spanning in rug, nek en schouders te lang aanhouden zijn ze vaak de bron van veel andere vervelende klachten en problemen. De rug is feitelijk de snelweg voor ons hele zenuwstelsel. Alle signalen gaan door het ruggenmerg om zich van daar uit te verspreiden over het hele lichaam. Spanningen in de rug verminderen de doorstroming waardoor vervelende spanningsklachten kunnen ontstaan zoals, hoofdpijn, migraine, RSI, stijfheid, tintelingen, slaapproblemen, minder levensenergie e.d. Om rug, nek en schouder klachten effectief aan te pakken geeft ik een uitgebreide massage die er op gericht is om blokkades en spanning op te lossen zodat de levensenergie weer vrij door het hele lichaam kan stromen.  Enkel de schouders even los masseren lijkt wellicht de oplossing bij schouderklachten, maar als niet de basis wordt aangepakt komen klachten nagenoeg altijd weer terug.
Als je bij mij komt met rug, schouder of nekklachten wordt het hele lichaam gemasseerd en meerdere spannings-plekken en blokkades aangepakt. Dan kan  het lichaam weer in balans komen en  kunnen de diepere spanningen in rug en schouders loskomen. Op deze wijze wordt een duurzame aanpak van de klachten gerealiseerd. Bij rugklachten geef ik vaak ook een Breuss massage en zo nodig een korte Dorn behandeling. De Breuss massage is een verwarmende zachte massage van de wervelkolom om meer ruimte te creëren tussen de wervels waardoor de wervels ook weer hun natuurlijke positie kunnen innemen. De Dorn
behandeling is een effectieve en  natuurlijke manier om bekkenscheefstand en scheve wervels te corrigeren.
 Stress en burn-out
Wie kent het niet, het gevoel van stress, het gevoel van onrust, machteloosheid, spanning, vast zitten e.d. In de huidige hectische maatschappij is stress één van de grootste bronnen van arbeidsverzuim en ziekte. Stress ontstaat als we het idee hebben geleefd te worden, de grip over ons leven kwijtraken, van alles moeten doen, niet verder komen enz. In stressvolle toestand zijn spieren gespannen, waardoor de doorstroming en het bewustzijn minder wordt. Gifstoffen worden niet afgevoerd, het afweersysteem wordt zwakker. Hierdoor krijgen ziektes eerder vat op ons. Daarnaast krijgen we steeds minder energie, maken ons zorgen en voelen minder vreugde en plezier. Stress is de tegenpool van levensenergie. Het verbreekt letterlijk de verbinding met onze levenskracht. Duurt dit te lang dan ervaren we mogelijk zelfs een burnout. Helemaal uitgeblust, geen enkele energie meer.
HeartWise biedt een unieke en volledige aanpak om weer goed in je vel te komen en stress achter ons te laten. Deze aanpak is er vooral op gericht om in je eigen kracht en bij jezelf te komen, zodat stressvolle situaties geen vat meer op ons hebben. Je maakt je eigen keuzes en voelt je veel vrijer in relatie met anderen en kan eventuele spanningen veel gemakkelijker van je af laten glijden.
Massage is perfect om bestaande spanning los te laten, te ontspannen en je energie weer vrij te laten stromen, coaching helpt je om inzicht te krijgen is jezelf en de stressvolle situatie en healing is perfect om echt weer in contact te komen met wie je
wezenlijk bent en wat belangrijk is voor jou.
Hooggevoeligheid
Ben je vaak moe of prikkelbaar als je in een drukke omgeving bent geweest of na b.v. een vergadering? Vind je het lastig om bij jezelf te blijven, wordt je snel geraakt door opmerkingen van anderen, voel je meer dan anderen, ben je snel geraakt, of heb je vaak bepaalde voorgevoelens. Dan ben je hoogstwaarschijnlijk hooggevoelig ook vaak hoogsensitief genoemd.
Met hooggevoeligheid worden we geboren, het hoort bij je en het is een gave. Helaas wordt deze gevoeligheid vaak niet begrepen, waardoor zij vermeden en onderdrukt wordt. We ontkennen onze gevoeligheid, maar eigenlijk ontkennen we daarmee een belangrijk stuk van onszelf. Een laag zelfbeeld, snel geïrriteerd, onrust, moeheid, zichzelf verliezen en spanning zijn enkele veelvoorkomende symptomen. Maar het kan zich ook uiten als ziekte of lichamelijke klachten zoals ADHD, autisme, eczeem, slapeloosheid of fibromyalgie. Het is niet voor niets dat in deze drukke en hectische maatschappij steeds meer mensen last krijgen van deze klachten
Leven met hooggevoeligheid is niet eenvoudig, we moeten leren onze gevoeligheid te herkennen en erkennen, zodat we onze specifieke waarnemingen weer bewust worden, begrijpen en een plek geven in ons leven. Het is een mooie gave waarmee we veel voor anderen kunnen betekenen. Hooggevoelige mensen zijn vaak sociaal, behulpzaam, spiritueel en integer.
Massage is een heerlijke manier om weer in contact met jezelf te komen en je levensenergie weer te laten stromen. Om hooggevoeligheid werkelijk een goede plek in  je leven te geven is healing ideaal. Oude overtuigingen over je gevoeligheid worden losgelaten, en komt meer en meer bewustzijn en inzicht en zal je gevoeligheid steeds meer als geschenk dan als last gaan zien.
Ziekte en gezondheid
Mijn massages en healing kunnen krachtige ondersteuning bieden bij het genezingsproces maar kunnen nooit dienen als vervanging voor medische behandelingen. Wel vormen ze vaak een hele waardevolle aanvulling naast deze behandeling. Ik ben geen arts, geen genezer, stel nooit diagnoses of laat me niet uit over eventuele oorzaken van ziekte. Ik ben wel een healer en ben er van overtuigd dat healings een grote bijdrage leveren aan een beter welzijn, meer levensenergie en geluk.
Raadpleeg bij ziekte altijd een arts en/of andere medische deskundigen. Onze medische wetenschap staat op een zeer hoog niveau en heeft al heel veel bereikt.
Massage en healing kunnen hierop een hele mooie aanvulling geven. Bij een medische behandeling wordt er weinig tot geen aandacht gegeven aan de diepere oorzaak van een ziekte, spiritualiteit, zingeving, mens-zijn en de vele geheimen en wonderen van het leven. Healing werkt juist mooi door op deze aspecten van het leven. Kennis en wijsheid van duizenden jaren ervaring van healers over de hele wereld kunnen een grote bijdrage leveren aan genezing en welzijn.
Veel ziektes zullen zich manifesteren als er langdurig sprake is van diepe spanningen, blokkades en slechte doorstroming. Bijvoorbeeld: Veel mensen voelen zich niet vrij en hebben het gevoel dat ze onvoldoende ruimte kunnen innemen. Dit kan van grote invloed zijn op onze gezondheid, we voelen onvoldoende ruimte en vrijheid om te leven en te ademen. Dan kan b.v. leiden tot stijfheid, gewrichtsklachten en allerhande ademhalingsklachten. Massage en healing kunnen weer een gevoel van ruimte en vrijheid creëren wat vaak tot gevolg heeft dat ook ziektebeelden verlichten of verdwijnen.
Maar ook tijdens een intensieve medische behandeling is regelmatige massage een weldaad zijn. Gewoon even tijd voor jezelf, lekker ontspannen en je helemaal gezien en gewaardeerd voelen. Ik heb zo al diverse hele mooie ervaringen bij kanker patiënten. Overleg wel altijd eerst met je behandelend arts.
En voor je algemene gezondheid en welzijn: Massage werkt diep ontspannend, verminderd (stress)klachten, brengt je weer in balans, verbetert de algemene doorstroming en brengt je in contact met gevoelens en lichaam en versterkt de zelfgenezende vermogens van je lichaam.
Regelmatige massage past bij een gezonde en bewuste levensstijl en draagt bij tot een gezond, energiek en ontspannen leven.

 Add en adhd
Steeds vaker wordt tegenwoordig de diagnose add of adhd gesteld. Naar mijn mening en ervaring komen deze ziektebeelden vooral voor bij hooggevoelige mensen. Het zijn mensen die veel informatie van buitenaf opnemen en deze niet op een voor hun goede manier kunnen verwerken.
Veel mensen met adhd zijn naar mijn mening vaak heel ondernemend. Het zijn de ondernemers van de toekomst. Alles willen aanpakken, vol energie, ergens helemaal voor willen gaan, niet stilzitten maar doen en realiseren. Schitterende kwaliteiten, wellicht wat druk en onrustig, maar wel zeer ondernemend en uitdagend. Maar wat gebeurt er als deze energie niet vrij kan stromen, als je belemmerd wordt in deze levenslust en enthousiasme. Als je stil moet zitten en je concentreren op iets wat voor jou op dat moment helemaal niet interessant is. Dan moet je al die levensenergie tegenhouden en blokkeren. Vind je het gek dat er dan sprake kan zijn van uitbarstingen of een stuiterbal effect.
Bij add gebeurt er iets vergelijkbaars, maar dan minder lichamelijk. Ook daar heb je moeite met je te concentreren op zaken die voor jou niet relevant zijn, andere, vaak meer spirituele zaken zijn voor jou belangrijk. Je wilt dingen doen of leren die er voor jou werkelijk toe doen, zaken die jou energie en vreugde geven. En als je deze onderdrukt, wat blijft er dan van je over?
Healing helpt je om bewust te worden wie je werkelijk bent. Om je levensenergie weer te bevrijden en in te zetten voor zaken waar je echt blij en levenslustig van wordt. Zodat je weer kan werken aan een vervullend leven, aan een leven dat werkelijk bij jou past. Waarschijnlijk pas je niet binnen het keurslijf van een school of werkgever, maar ga je op je eigen manier jouw kwaliteiten in de wereld zetten.
Veel kinderen krijgen tegenwoordig het etiket add of adhd. Ik denk dat het voor de ouders van die kinderen dan heel belangrijk is om zich af te vragen wat ze hier mee willen en wat hun kind nu van ze nodig heeft. Ik behandel geen kinderen, dat is volgens mij de verantwoordelijkheid van de ouders. Wel kan ik de ouders ondersteunen, zodat zij weer vrij worden en dat door kunnen geven aan hun kinderen.
Therapie en bevrijding
Laat je leven niet meer bepalen door oude angsten en ervaringen. Word vrij en zelf de regisseur over jouw leven.
Ieder mens wordt gekwetst. Allemaal hebben we meer of minder onprettige ervaringen in ons leven  gehad die leiden tot oude emotionele wonden en littekens op je ziel. Deze verwondingen kunnen helaas nog steeds veel levensvreugd en kracht tegenhouden. We zijn gevangen in onze oude patronen, doen er alles voor om de oude pijn en angsten te voorkomen en beperken onszelf in onze kracht en vrijheid. Vaak denken we dat onvrijheid buiten onszelf ligt. Dat we beperkt worden door anderen, de omgeving, ons verleden, onze opvoeding e.d. Maar werkelijke vrijheid kan je enkel vinden in jezelf. Vrijheid betekent de vrijheid om altijd zelf te kiezen, vrij van impulsen, emoties, pijn, verlangens, gedachtes, meningen van anderen, omgeving e.d. Pure zuivere keuzes vanuit onze eigen bron, dat is vrijheid.
Healing versus therapie
Therapie is erop gericht om deze oude wonden te genezen. Er wordt dan vaak weer contact gemaakt met de oude ervaring om deze nu vanuit een ander en breder perspectief te onderzoeken, waardoor de impact minder wordt. Hierdoor kunnen we langzaam maar zeker steeds meer vrij komen van onze oude beperkingen.
Healing gaat uit van een ander perspectief. Healing gaat er van uit dat we allemaal een perfect en schitterend mens zijn waar niets aan hoeft te veranderen. We hoeven enkel onszelf weer te verbinden met ons wezenlijke zelf, met onze kern, onze bron van levensvreugd en energie. Zodra we dat kunnen hebben de oude pijnlijke ervaringen geen impact meer op ons leven, we zijn vrij. We kunnen dan kiezen en handelen vanuit onze bron, en niet vanuit ons verleden.
Therapie richt zich er op om oude problemen te verwerken, healing om ons weer te verbinden met onze bron. Therapie kan ook healend werken, healing werkt ook therapeutisch. Maar wat is nu de beste keuze voor jou? Daar is niet een vast antwoord op te geven. Sommige heftige ervaringen kunnen zo’n intense inprent op ons hebben achtergelaten dat intensieve therapie de beste weg is om weer een basisvertrouwen terug te vinden. Bij anderen is het juist veel effectiever om direct weer te verbinden met dat diepe vertrouwen en je weer te verbinden met jezelf, dan is healing zeer effectief.
Mijn ervaring is wel dat veel klanten die al therapie achter de rug hebben veel baat hebben bij healing. Wat ik vaak hoor is dat ze dan pas werkelijk ervaren en integreren wat je bij de therapie helder hebben gekregen. Therapie werkt vaak meer op het niveau van mind en overtuigingen, healing veel meer op ziels- en zijnsniveau.
 Bij intense gebeurtenissen
Intense gebeurtenissen, plotselinge veranderingen, belangrijke beslissingen die we moeten nemen, ze hebben een grote invloed op ons welzijn en zijn vaak een bron van veel problemen en beperkingen.
Ziekte, ontslag, reorganisatie, overlijden, scheiding, het zijn gebeurtenissen die een enorme impact kunnen hebben op ons welzijn en vertrouwen. Ons toekomstbeeld wordt wreed verstoord en we raken een stuk vertrouwen in het leven, en mogelijk onszelf, kwijt. De gevolgen zijn stress, onzekerheid, het niet meer zien zitten en op langere termijn mogelijk ziekte.
Maar ook mooie dingen kunnen een hele grote impact op ons leven hebben, geboorte, huwelijk, liefde, nieuwe baan kunnen ons leven zo veranderen dat het niet lukt om hier helemaal in mee te gaan. Vaak zijn we het ons op het moment helemaal niet bewust, maar we raken op zulke momenten toch een stuk van onszelf kwijt waardoor we kwetsbaar en eerder uit balans raken.
Bovengenoemde gebeurtenissen hebben vaak tot gevolg dat we de verbinding met ons zelf verliezen. We proberen dan zo goed mogelijk met de situatie om te gaan, zoeken oplossingen, passen ons teveel aan, raken in de stress of weten juist niet hoe er mee om te gaan. In ieder geval is dan het gevolg dat we het diepe vertrouwen in ons zelf en onze bron verliezen, met als gevolg dat we nog meer vanuit ons hoofd proberen met de situatie om te gaan. Massage en vooral healings zullen er voor zorgen dat we ons weer verbinden met wie we zijn en in onze kracht en vertrouwen komen. We krijgen weer overzicht over het geheel en kunnen lastige situaties veel beter aan, terwijl we van mooie gebeurtenissen intens kunnen gaan genieten.
 Seksualiteit en intimiteit
Bij seksualiteit denken we al heel snel aan seks. En dat is jammer, want seks is meer een heel klein aspect aan onze seksualiteit en seksuele energie. Seksuele energie is wellicht de meest krachtige energie in ons leven, het is een drijfveer voor heel veel handelen en doen en laten. We komen voor uit seksuele energie, het is de belangrijkste energie in ons voortbestaan, we zijn er zo vaak mee bezig, "ben ik wel aantrekkelijk, ben ik wel sexy?". Als een kind geboren wordt is de eerste vraag "is het een jongen of een meisje?''  Ook in de reclamewereld is het o zo belangrijk of een product wel sexy is, en kijk maar om je heen, in de natuur, alles draait om voortplanting. In de Tantra wordt onze seksuele energie heel vaak vergeleken met levensenergie, ze zijn niet hetzelfde, maar zeer nauw verbonden. Seksualiteit heeft ook te maken met de vraag waar sta ik als man/vrouw voor? Hoe is het om man/vrouw te zijn. Als je even stilstaat bij de enorme impact van onze seksuele energie is het ook zo goed te begrijpen waarom de gevolgen van een seksueel trauma zo enorm groot zijn.  Seksueel misbruik is de meest intieme vorm van misbruik, het raakt ons werkelijk in ons zijn, in onze ziel!
Hoe wezenlijk en belangrijk seksuele energie ook is in ons leven, het is tegelijktijdig één van de grootste taboes om werkelijk vrij over te praten of gewoon te laten zijn. Er zijn zoveel oorzaken waardoor onze seksuele energie niet meer vrij kan stromen, opvoeding, religie, maatschappelijke waarden, misbruik, seksuele voorkeur, slechte ervaringen enz. enz. Het gevolg is dat onze seksuele energie niet meer vrij kan, wat ons weerhoudt in onze kracht en schoonheid te komen. Veel mensen zijn bang, dat als ze hun seksuele energie vrij laten stromen dat deze niet meer beheersbaar is en er ongewenste uitspattingen kunnen komen. Ik ben van mening dat het juist omgekeerd is, als we onze enorme seksuele energie blokkeren dan kunnen we heftige en ongewenste ontladingen verwachten. Als we seksueel werkelijk vrij zijn, kunnen we altijd vrij kiezen hoe we er mee om willen gaan.
Dat seksualiteit en intimiteit zo nauw samengaan is omdat het ons allebei heel diep raakt, in onze essentie in wie we zijn. Als we bang zijn voor intimiteit, hoe kunnen we dan werkelijk van onszelf houden, van de man/vrouw die we werkelijk zijn. Toch is er ook een groot verschil, tijdens healings kan ik mensen op een zeer intieme manier behandelen zonder dat er ook maar enigszins sprake is van seksualiteit. Het maakt niet uit of de klant man of vrouw is, intimiteit gaat over helemaal zijn wie je in het diepste bent.
Door mijn grote levenservaring en intense opleidingen in de Tantra kan ik op een zuivere en zorgvuldige manier omgaan met seksuele energie en mensen op een mooie, veilige en intieme manier raken om zo oude blokkades zachter te maken. Deze healings zijn zeer geschikt om diepe seksuele trauma's vrij te maken zodat onze schitterende seksuele- en levensenergie weer vrij mogen gaan stromen.
 
HeartWise, Langenberglaan 14 Ede
Tel 0318-786130
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu