HeartWise, veel gestelde vragen - HeartWise Ede

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Veelgestelde vragen
Diverse vragen en antwoorden over mijn massages en healings

Je vergist je steevast als je denkt dat vrijheid het gevolg is van de systematische opruiming van alle mogelijke en denkbare hindernissen.
-Nsame Mbonga-
Worden jouw behandelingen ook vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars. Dat heeft meerdere redenen. Zodra ik zal werken via verzekeraars dien ik me te houden aan hun werkwijze. Healing is voor mij een intuïtief proces, en dit kan ik enkel geven vanuit volledige vrijheid en afgestemd op degene die ik masseer. Daarnaast betekent dat dan opleidingen volgen die door de verzekeraar worden vereist, en niet die trainingen volgen die op dat moment bij mij passen. Ook zijn er veel kosten verbonden aan lidmaatschap aan beroepsverenigingen zodat de tarieven dan omhoog gaan. En tenslotte vind ik eigen verantwoordelijkheid essentieel, we zijn zelf verantwoordelijk voor ons leven en onze gezondheid en daar hoort dan ook een financiële investering bij. Heb je baat bij mijn behandelingen en zijn de kosten voor jou echt te hoog, meld dat aan me en we vinden samen een oplossing die bij jou past. Ik doe dit werk vanuit mijn hart en wil het voor een ieder toegankelijk houden.
Hoe kan ik me het beste voorbereiden op een massage?
Een speciale voorbereiding is niet nodig. Ook hoeft u geen handdoeken o.i.d. mee te nemen, alles is hier aanwezig.
Wel zijn er een aantal aspecten die er voor kunnen zorgdragen dat u optimaal kunt genieten van uw massage en de massage het meeste resultaat heeft.
Zorg ervoor dat u zich fris voelt voor de massage, neem even een douche als dat mogelijk is. Prettig voor u en uw masseur.
Als u direct vanuit drukke bezigheden komt, neem even de tijd voor uzelf, maak b.v. even een wandelingetje
voor u aan de massage begint.
Zorg ervoor dat u het niet te koud heeft, warme spieren ontspannen zich veel sneller.
Ga voor de massage even naar het toilet, die is ook in de praktijk aanwezig.

En na een massage, wat beveelt u mij dan aan?
Rustig bijkomen en vooral veel drinken. Neem na de massage even de tijd om weer rustig bij te komen en na te genieten van uw massage. Verder is het heel belangrijk om na de massage en de dag daarna veel water of thee te drinken. Minimaal 1,5 liter per dag.

Moet ik "uit mijn kleren"?
Voor een optimale massage is een direct huidcontact sterk bevorderend en vaak noodzakelijk. De meeste grepen kunnen enkel worden uitgevoerd direct op de huid. Daarom vragen ik je om je zover uit te kleden waarbij je je zelf nog helemaal prettig voelt. Hoe meer je uittrekt des te fijner is de massage, maar het is nog belangrijker dat je je prettig en veilig voelt. Dus trek nooit meer uit dan waarbij je je zelf helemaal fijn voelt.

Ik heb enkel last van mijn schouders, waarom geeft u dan toch een algehele lichaamsmassage?
Op het eerste gezicht zal enkel een goede schoudermassage nodig zijn. Op korte termijn werkt dit meestal ook wel, een schoudermassage geeft veel verlichting en ontspanning. Helaas wordt dan de oorzaak van de schouderklachten waarschijnlijk niet aangepakt zoals b.v. spanning in benen, bekken en onderrug. Ook is massage van de benen goed om krachtig op eigen benen te staan, om als het ware weer stevig met beide voeten op de grond te komen. Daarom geef ik altijd een hele lichaamsmassage.

Ik kan me toch niet ontspannen, heeft een massage dan wel zin?
Juist, maak je je geen zorgen, het gaat er niet om hoe of hoe ver of diep je ontspant. De massage werkt toch wel door en er zal steeds meer ontspanning en rust teweegbrengen. Mijn ervaring is dat iedereen zich kan overgeven en heerlijk ontspannen en genieten van de massage.

 
Is massage niet iets voor zweverige mensen?
Zweverige mensen zijn mensen die niet met beide voeten op de grond staan. Die zich te veel laten meeslepen door hun gedachtes, eigen waarheden en ideeën. Massage is juist zeer aards. Gewoon je lichaam weer goed voelen, ontspannen en thuiskomen bij jezelf. Daar is niets zweverigs aan. Ik beloof ook geen wonderen of snelle genezingen, ik laat je zelf ervaren wat een goede massage daadwerkelijk voor jou kan betekenen.

Ik ben bang voor aanraking, is massage dan iets voor mij?
Massage een zeer geschikte manier om met deze angst om te gaan. Gewoon ervaren. Praat met uw masseur over de angst en vindt samen een massage die bij u past. En ontdek dat je het steeds prettiger en ontspannener gaat vinden.

Helpt een massage ook bij psychische klachten zoals moedeloosheid, somberheid e.d.?
Zeer krachtig. U komt weer in verbinding met uw lichaam waardoor u zich rustiger en krachtiger zal voelen. Levensenergie gaat weer stomen, je komt weer in contact met jezelf en ziet vaak weer nieuw mogelijkheden en kansen. Je vertrouwen komt weer terug waardoor je zaken weer kan oppakken.

Kan ik gemasseerd worden als ik me niet lekker voel?
Soms wel, vaak niet. Dit is sterk afhankelijk hoe zich voelt en welke symptomen die u heeft. Heeft u koorts, dan is een massage taboe. Het is van belang om klachten, hoe onbenullig ze soms ook lijken, altijd voor de aanvang van de massage aan uw masseur door te geven. Maar het belangrijkste is je eigen lichaam, heb je echt zin in de massage en aanraking kom dan gerust.
Hoe vaak adviseer je mij om me te laten masseren?
Massage is heerlijk en zouden we eigenlijk zeer regelmatig willen ontvangen. In de praktijk raad ik meestal ongeveer één massage per maand aan. Een massage doet best veel en neem de tijd om één en ander te integreren. Te vaak achter elkaar werkt niet sneller. Ik hoor van nagenoeg alle klanten die zich ongeveer maandelijks komen, dat ze zich weer helemaal verheugen om de massage en er echt naar toe leven. Soms adviseer ik om in het begin wat vaker te komen, vooral bij ernstige stressklachten.

Wat is het verschil tussen een sportmassage en een healing massage?
Dit heeft nagenoeg niets met elkaar te maken. Sportmassage is een massage gericht op spiergroepen om de doorbloeding te verbeteren en spieren los te maken en vooral geschikt voor of na een intensieve inspanning. Healing massage is massage van het hele lichaam en de hele mens. Diepe ontspanning, bij jezelf thuiskomen, genieten en heling staan hierbij centraal. Een healing massage werkt diep door op lichaam en ziel en is gericht op persoonlijke ontwikkeling en groei.

Werk je ook therapeutisch?
Ja en nee. Onder therapeutisch werken versta ik het klachtgericht werken om herstel of genezing te bewerkstelligen. Bij onze massage ligt de aandacht op de hele mens, niet specifiek op een klacht of probleem. Wij willen ontspanning, balans, bewustwording en heling bewerkstelligen. Vaak heeft dit op zich al een sterk therapeutisch karakter, de zelfgenezende vermogens van uw lichaam worden weer beschikbaar en geactiveerd.
Wij zijn van mening om de daadwerkelijke therapie altijd aan de artsen, medici en andere deskundigen over te laten. Massage kan hierbij een welkome en krachtige aanvulling betekenen. Wel altijd eerst met uw behandelend arts overleggen.

Geef je ook erotische massages?
Het antwoord hierop is heel simpel. Nee!
Veel mensen verwarren tantrische massage met erotische massage maar deze hebben niets met elkaar te maken. Tantrische massage is een massage om heel dicht bij jezelf te komen, stil en vrij te worden en heeft niets opwindends of met erotiek te maken.
Komen er vaak emoties vrij bij massages of healing?
Hoewel de massages een diep uitwerking hebben komen er zelden heftige emotie vrij. Dat is te verklaren omdat ik helemaal in het NU werk. Ik ben niet bezig om oude ervaringen te herbeleven, maar juist om deze achter je te laten zodat je er vrij van komt. Vaak is er wel een zachte emotie van diepe ontroering, het gevoel van helemaal mogen zijn wie je bent, mooi, krachtig en vrij.

Kosten de behandelingen jou niet heel veel energie?
De massages die ik geef zijn vaak behoorlijk intensief. Vaak wordt me dan ook gevraagd of het masseren mij niet heel veel energie kost. Het mooie is juist dat het masseren me energie geeft. Ik werk vanuit mijn hart en heb veel plezier in het masseren en als we iets echt vanuit ons hart doen geeft dat energie. Dat is ook de magie van het leven, hoe meer we doen vanuit ons hart en waar we blij van worden des te meer energie we krijgen. En ook fysiek kost het me weinig energie, ik werk niet vanuit kracht of inspanning, ik werk vanuit mijn gewicht en vanuit aanwezigheid en liefde.

Tijdens de massage hoor ik je soms zuchten of geeuwen, waar is dat voor?
Als ik plekken tegenkom waar je levensenergie niet vrij kan stromen, plekken waar spanning zit, dan maak ik daar weer ruimte, zodat de energieweer vrij kan komen. Het ademen wat ik dan doe is een manier om ruimte en lucht te creëren op die plek zodat de energie weer vrij kan komen. Vaak komt er ook oude energie vrij en het zuchten is voor mij een manier om die los te laten en ruimte te geven. Het geeuwen ontstaat vaak op plekken die moe zijn. Niet zozeer fysiek moe maar meer energetisch moe, moe omdat de levensenergie onvoldoende kan doorstromen. Door het geeuwen ontstaat diepe ontspanning en komt de vastgezette levensenergie weer vrij. Bij intensieve healingmassages maak ik vaak meer geluiden, werk met mijn stem en klank, gebruik diverse instrumenten ook klap ik soms in mijn handen. Dit is allemaal bedoeld om oude energie los en vrij te maken zodat er weer verbinding kan worden gemaakt met jouw authentieke levensenergie.

Na hoeveel tijd kan ik resultaat verwachten?
Daar is weinig over te zeggen. Healing is geen proces van oorzaak-gevolg het is het magische proces van zijn. Mijn ervaring is dat de healing begint op het moment dat je het besluit hebt genomen om ergens iets aan te gaan doen. Het komt regelmatig voor dat als mensen een afspraak maken voor coaching om een specifiek probleem aan te pakken, er al heel veel is opgelost op het moment van het eerste gesprek. Dat lijkt wellicht onmogelijk, maar dat is de magie van het leven. Mijn ervaring is dat er bijna altijd veel in beweging komt na een healing, er zullen zich situaties voordoen die je ondersteunen meer in je eigen kracht te komen.

Mijn vraag staat er niet bij.
Stel je vraag via de contactpagina en ik reageer zo snel mogelijk.

 
HeartWise, Langenberglaan 14 Ede
Tel 0318-786130
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu