Coaching - HeartWise Ede

Title
Ga naar de inhoud
Coaching
Een luisterend oor en een open hart
Als je doet wat je altijd hebt gedaan,
krijg je wat je altijd hebt gekregen.
-Albert Einstein-
 
 
 
 
 
 
Haal het beste uit jezelf naar boven.
Een personal coach zet zich in om het beste uit jezelf naar boven te halen. Zoals een sportcoach, je uitdaagt om op sportief vlak grenzen te doorbreken, daagt een personal coach je uit om het beste uit jezelf en je leven te halen.
Juist is deze dynamische tijd ontdekken steeds meer mensen hoe waardevol het is om je verhaal kwijt te kunnen aan een deskundige coach. Hoeveel ruimte het geeft om je ervaringen te delen met iemand die echt naar je luistert en niet oordeelt, afwijst of met ongevraagde adviezen komt. Iemand die je stimuleert om jouw verhaal zuiver te krijgen, je inspireert om er iets aan te doen en de situatie daadwerkelijk aan te pakken. Jouw coach, die
beschikt over vaardigheden en gereedschappen om je te helpen oude patronen los te laten en je inspireert en uitdaagt uitdagingen aan te gaan en doelen te verwezenlijken.

Zie je kansen.
Het leven biedt ongekende mogelijkheden en kansen. Als je je er werkelijk voor open kan stellen biedt ieder probleem, hoe groot het ook lijkt voldoende kansen om er sterker uit te komen. Alleen zie je deze vaak niet, je bent te gefocust op het probleem dat je de mogelijkheden en kansen niet ziet. Tijdens coaching kijk ik een stukje mee op jouw levenspad en inspireer je weer in contact te komen met je hart, jouw kracht en je potenties zodat je zelf nieuwe wegen ontdekt om met de ongewenste situatie om te gaan. Je komt weer in contact met je bron en zal op eigen kracht je leven vorm geven zoals dat voor jou klopt.

Helend coachen.
Helend coachen is een unieke vorm van coaching en kan wellicht het beste omschreven worden als coaching vanuit het hart. De meeste vormen van coaching zijn er op gericht om denkpatronen te veranderen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Op korte termijn werkt dit goed, maar vaak is het gevolg dat we steeds meer trucjes en methodieken leren en het contact met onszelf steeds meer kwijtraken.
Helend coachen gaat er van uit dat we al over alle vaardigheden die we nodig hebben beschikken en richt zich er vooral op twee aspecten.
  • Het helder en bewust te maken waar we naar verlangen en wat we willen bereiken.
  • Het ontwikkelen van een diep vertrouwen dat je het helemaal zelf aankan.
Daarnaast is het een holistische werkwijze. Ik ga er van uit dat alles en iedereen met elkaar verbonden is, niets staat los van elkaar. Als wij meer in onze kracht en schoonheid komen geven we aderen ook de ruimte om dit te doen. Als we zuiver vanuit ons hart luisteren weten we wat het beste is voor ons en de mensen om ons heen.
Mijn ervaring is dat nagenoeg iedereen na een coachinggesprek weer voldoende vertrouwen heeft en zich rustig en krachtig voelt. De resultaten zijn vaak verbluffend. Problemen lijken vaak als vanzelf op te lossen en kansen bieden zich aan.

Coaching voor levenskunstenaars.
Mijn coaching is er op gericht om oude patronen te doorbreken om zo ruimte te maken voor persoonlijke groei. Om je eigen kracht en talenten terug te vinden en om je weer vrij, vredig en vreugdevol te voelen. Om te doen wat diep in jouw hart leeft, om je eigen leven te creëren en vorm te geven. Dat is coaching voor levenskunstenaars, een dusdanig leven  creëren dat er geluk ontstaat voor zowel henzelf als mensen in hun omgeving.
Vaak is één gesprek al voldoende om voldoende vertrouwen in jezelf te vinden om nieuwe mogelijkheden te zien hoe de situatie aan te pakken. Soms kiezen we voor een kort traject bestaande uit twee of drie afspraken. Gedurende de vervolgafspraken ontvang je feedback over de afgelopen periode, kijken we wat je tegenhoudt en wat er nodig is.

Coaching vanuit wijsheid.
Helend coachen vereist veel ervaring en wijsheid van de coach. Het is geen trucje dat je even kan leren, het vereist veel levenservaring en een zeer breed georiënteerde visie.
Mijn coaching bij HeartWise kenmerkt zich door een breed georiënteerde aanpak. Door mijn ruime levenservaring en groot aantal opleidingen en workshops beschik ik over vele instrumenten en vaardigheden om jouw situatie optimaal aan te pakken. Ik ben al ruim 20 jaar NLP Master Practitioner en heb ook daarna nog vele opleidingen en workshops gevolgd op velerlei vlakken  zoals: stress reductie, communicatie, loopbaan begeleiding, management, sjamanisme, emotioneel lichaamswerk, dans, massage, tantra, zelfbewustzijn en spiritualiteit. Ook heb ik diverse NLP- en bewustzijnstrainingen ontwikkeld en gegeven. Deze brede achtergrond en ervaring vormen nu een mooie basis voor mijn personal coaching gesprekken.

Wandelend coachen in de natuur.
Coaching is ook mogelijk tijdens een fijne wandeling door bos en heide. Lekker in beweging in de natuur, frisse lucht, ruimte, rust en ontspanning. Wandelend kom je tot rust en in contact met jezelf, je lichaam is in beweging, het denken wordt rustiger. Coaching in de natuur is soms effectiever dan gewoon binnenshuis. Een gesprek dat al wandelend wordt gevoerd komt minder formeel over en geeft ruimte voor stilte en overpeinzingen, zodat je je gemakkelijk kunt uiten.

Pak nu jouw probleem aan!
Ben je in een moeilijke fase in je leven, net een heftige gebeurtenis meegemaakt, sta je voor belangrijke veranderingen en beslissingen, of ben je juist op zoek naar de zin van het leven en wil je graag meer vervulling en tevredenheid. Een goed coaching gesprek kan dan veel voor je betekenen. Ook ontdekken steeds meer leidinggevenden hoe fijn het is om regelmatig een gesprek te hebben met hun coach, om zaken helder te krijgen, even afstand te nemen, naar hun hart te luisteren en zo de juiste beslissingen te nemen.

Blijf niet doorlopen met problemen en onzekerheden.
Doe er wat aan!
Maak nu een afspraak voor een coaching gesprek, om inzicht te krijgen en jezelf een boost te geven, zodat je met vertrouwen weer verder kan.
Het is vaak wonderbaarlijk wat één goed gesprek je oplevert.


Terug naar de inhoud