Zwangerschapsmassage - HeartWise Ede

Title
Ga naar de inhoud
Zwangerschapsmassage
Een weldaad voor moeder en kind

Wie zonneschijn brengt in het leven van anderen,
ontkomt er zelf evenmin aan.
-James m. Barrie-
 
 
 
 
 
 
Zwangerschap
De zwangerschap is een mooie en ook spannende tijd waarin er veel verandert in het  lichaam van de aanstaande moeder. Onder invloed van hormonen worden je spieren en gewrichten soepeler om ruimte te maken voor het kind en je voor te bereiden op de bevalling. Ook verandert je hele lichaamshouding. Deze veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je soms last krijgt van lichamelijke klachten als pijn in je nek of rug, last van het bekkengebied, vocht vasthouden, vermoeidheid en slecht slapen. Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen.

Ontspannen op de buik liggen
De massages worden gegeven in mijn rustige en sfeervolle ruimte. Voor aanvang bespreken we even het verloop van je zwangerschap en of er klachten of wensen zijn. Hierna begint een speciaal op jou afgestemde massage. Door het gebruik van het gepatenteerde bodyCushion met uitsparingen voor buik en borsten en een elektrisch verstelbare tafel kan ook bij een dikkere buik, vaak wel tot de zevende maand een fijne en ontspannen lighouding op de buik worden gerealiseerd. Daarna wordt het BodyCushion gebruikt om je stabiel aangenaam te ondersteunen bij een zijligging, waardoor je ook met een hele dikke buik nog heerlijk ontspannen kan liggen en genieten van de heerlijke massage.

Op jou afgestemde massage
Zwangerschapsmassage een zachte diep ontspannende massage waarbij liefdevolle aandacht wordt gegeven aan bekken, rug, schouders en nek, om helemaal tot rust en ontspanning te komen. Ook is er extra aandacht voor benen en armen om vasthouden van vocht de voorkomen en te verminderen. Door de massage komen zowel jij als je kindje helemaal tot rust, verminderen stresshormonen, verbetert je bloedcirculatie en word je je fijn bewust van je lichaam en de baby in je buik. Na de massage voel je je heerlijk rustig en diep ontspannen. Onderzoek heeft aangetoond dat massage tijdens de zwangerschap zorgt voor een betere nachtrust, minder lichamelijke klachten en minder stress.

Ook na de bevalling
Zwangerschapsmassage kan worden gegeven tot enkele weken voor de bevalling. Maar ook na de bevalling is massage sterk aan te raden. Ten eerste om weer te ontzwangeren, tijdens de zwangerschap is er veel in je lichaam en hormoonhuishouding veranderd, nu mag dat weer terugkeren naar de oorspronkelijke toestand. Massage ondersteunt je daarbij. Ook is massage heel fijn om energetisch wat vrij te komen van je kindje. Eerst waren jullie letterlijk één, nu heeft ieder een eigen lichaam en leven. Nu is de tijd aangekomen voor het moederschap, niet enkel je kindje in je dragen, maar er zijn voor je kind, zonder daarbij jezelf te verliezen. Tenslotte is je leven na de bevalling enorm veranderd en drukker geworden. Wat is er dan heerlijker dan een moment helemaal voor jezelf, om weer helemaal tot rust en ontspanning te komen?


Terug naar de inhoud