Rob Olk - HeartWise Ede

Title
Ga naar de inhoud
Rob Olk
Krijger, sjamaan en levensgenieter
Blijf niet trouw het pad volgen.
Ga daarheen waar geen pad is
en laat een spoor achter.
-Afrikaans spreekwoord-
 
 
 
 
 
 
Rob Olk
Na een mooie carrière in het bedrijfsleven werd het voor mij steeds duidelijker dat ik nog meer mijn hart wilde volgen en mensen te inspireren dat ook te doen. Dat heeft geresulteerd in de oprichting van Communicatiecentrum de Eik in Scheveningen waar ik ben begonnen met het geven van trainingen en coaching op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, communicatie en NLP. Na een aantal jaren ben ik me ook gaan verdiepen in massage en ben massages en massagecursussen gaan geven.
Na onze verhuizing van de drukke randstad naar de rust en natuur van Ede heb ik de naam van mijn bedrijf veranderd in HeartWise, meer passend bij mijn missie, mensen inspireren om te leven vanuit de wijsheid van hun hart. Hier geef ik al meer dan 10 jaar vanuit hart en ziel massage, healing en coaching. In totaal heb ik nu al zo'n 25 jaar ervaring in het begeleiden van mensen die zich willen ontwikkelen en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Wat een verrijking van mijn leven!

Persoonlijk manifest
Om je een idee te geven wil ik ben, hierbij een kort persoonlijk manifest. Dit is de man die ik wezenlijk ben, die ik wil leven en waar ik verantwoording voor neem.
 • Ik ben een man met een groot hart, krachtig en vol levensenergie
 • Ik ben een krijger, rechtvaardig en daadkrachtig
 • Ik ben sjamaan en healer, krachtig, magisch en vol compassie
 • Ik ben een levensgenieter, ik houd van het leven en zie haar schoonheid
 • Ik ben een mooi en eerlijk mens
 • Ik droom van een wereld waarin mensen leven vanuit liefde openheid en begrip. Een wereld waarin mensen verantwoording nemen voor hun talenten en deze inzetten om elkaar te ondersteunen en te inspireren.
 • Ik zet me met hart en ziel in om mijn droom te realiseren en neem mijn verantwoordelijkheid als man, sjamaan en krijger.
 • Ik stel me nederig op en erken de grootsheid van het leven, waar ik deel van uitmaak.
 • Ik draag een angstig jongetje in me, eenzaam, onbegrepen en verdrietig. Verdrietig omdat hij niet gezien en gehoord werd. Dat zijn droom niet begrepen werd.
 • Ik zal dit jongetje in mijn hart dragen. Ik zal naar hem luisteren en me inzetten om hem te steunen en te begeleiden.
 • Ik leef!! Het leven is schitterend, magisch en biedt ongekende kansen


Inspirerend en uitdagend leven
Na de NLP en communicatie trainingen is mijn persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling geraakt en ben ik o.a. opleidingen emotioneel lichaamswerk en massage gaan doen. Om mezelf te blijven inspireren en ontwikkelen heb ik de afgelopen 20 jaar veel mooie en inspirerende trainingen en workshops gevolgd op het vlak van massage, communicatie, dans, sjamanisme, tantra, bewustwording, healing en spiritualiteit.
Daarnaast vind ik mijn dagelijkse inspiratie op vele manieren. Ik leer van iedere massage en healing en ben dankbaar dat ik dit schitterende werk mag doen. Ik heb een schitterende dochter Jasmijn die volop in het leven staat, mooie en bijzondere dingen doet en waar ik zo trots op ben. Samen met mijn lieve vrouw Ineke gaan we er vaak gezellig op uit om leuke dingen te doen. Verder vind ik het heerlijk om met de hond te wandelen in de natuur, te reizen, te dansen, inspirerende boeken te lezen en workshops te volgen. Het leven is één grote bron van inspiratie en dat wil ik graag aan mijn klanten overbrengen.

Liefdevolle betrokkenheid
Ik heb vele inzichten en kwaliteiten ontwikkeld in mijn leven en ik wil deze graag delen en beschikbaar stellen. Ik wil mensen inspireren bij zichzelf en in hun kracht te komen om vanuit passie en bezieling in het leven te staan.
Mijn grootste kracht is dat ik mezelf vanuit hart en ziel kan geven en vanuit een diep vertrouwen, openheid en enthousiasme, op een liefdevolle en krachtige manier mensen weet te inspireren meer en meer thuis te komen bij hun authentieke zelf en van daar uit nieuwe stappen in hun leven te nemen.

Sjamaan
Ik ben sjamaan, wat betekent dat voor jou? Veel mensen hebben wellicht bepaalde ideeën over sjamanisme en vinden het spannend door een sjamaan behandeld te worden. Natuurlijk, er zijn over de wereld heel veel culturen met sjamanen die hele eigen en voor ons vaak erg vreemde rituelen uitvoeren. Daarom noem ik mezelf  liever een 'eigentijds sjamaan'. Sjamaan zijn betekent voor mij mezelf open en dienstbaar op te stellen ten behoeven van de healing van de klant, om me te verbinden met mijn intuïtie, wijsheid en de magie van het leven. Bij healings maak ik gebruik van diverse instrumenten zoals drums, klankschalen, ratels en maak gebruik van mijn stem. Dit ondersteunt mij om nog dieper in mezelf te zakken en te verbinden met de grootsheid en de magie van het leven. Het is een hele mooie aanvulling die door nagenoeg iedereen als mooi en intens wordt ervaren.

Mijn droom voor de toekomst
Ik droom ervan dat ik mijn hart nog meer leer te openen, dat ik nog meer vanuit liefde en vertrouwen aanwezig mag zijn om anderen te inspireren. Ik droom ervan dat ik mijn innerlijke sjamaan met zijn enorme kracht en wijsheid nog meer vertrouw en helemaal in mijn leven integreer. Ik droom ervan dat ik iedereen vanuit mijn oprechtheid en zuiverheid kan ontmoeten om er helemaal te zijn voor die ander. Ik droom ervan dat ik een hele wijze oude man mag worden die vanuit de stilte van zijn hart kan luisteren en aanwezig is om zijn wijsheden te delen.
En, ik droom van een mooie wereld, waarin mensen vanuit een open hart samenwerken en gezamenlijk een bijdrage leveren om de wereld die we nalaten aan onze kinderen steeds een beetje mooier te maken.

Een kort overzicht van mijn niet altijd even gemakkelijk, maar wel  mooi, intens en inspirerend leven

Het leven heeft me veel geleerd,
inclusief de les dat je altijd naar het goede moet zoeken in mensen.

Diep van binnen ben ik sjamaan en gebruik sjamanistische wijsheden om mensen weer bij hun eigen natuur en kracht te brengen.
Terug naar de inhoud