Leren masseren - HeartWise Ede

Title
Ga naar de inhoud
Leren masseren
Ontdek ook hoe fijn het is om zelf heerlijke massages te geven
Ik zocht altijd buiten mezelf
naar kracht en zelfvertrouwen,
maar die komen van binnenuit.
Ze waren er altijd al.
-Anna Freud-
 
 
 
 
 
 
Aanraking vanuit het hart
Wat is fijner dan een heerlijke massage aan je partner te geven of te ontvangen? Massage is de communicatie van aanraking, communicatie vanuit het hart. Massage ontspant en verbindt, massage maakt dat we ons geliefd voelen. Massage is een schitterende manier om je relatie te verdiepen. Veel mensen willen hun partner we graag masseren, maar weten niet hoe dat te doen. Dan blijven ze steken in grepen en technieken en verliezen het plezier in het masseren. Terwijl massage juist gaat om aanraking en er gewoon helemaal voor elkaar zijn. Een massage geven is net zo fijn als een massage te ontvangen, is heerlijk om te doen en geeft energie.

De kunst van het aanraken
Het geven van een goede massage is een kunst die iedereen kan leren. De kunst van het aanraken, de kunst van het er helemaal zijn, zowel voor jezelf als voor de ander en ook de kunst van het genieten. Want masseren is evenals het ontvangen van een massage gewoon intens genieten. Hoe meer de masseur geniet, des te meer vreugde zal degene die gemasseerd wordt ervaren.
Naast het leren van de juiste technieken en grepen besteed ik vooral veel aandacht aan een juiste basishouding van de masseur. Want leren masseren is niet zozeer een kwestie van technieken aanleren, het is een persoonlijk ontwikkelproces waarin je steeds meer leert vanuit jouw liefde en eigenheid een massage te geven. Werken vanuit hart en ziel, met volledige aandacht er zijn voor de ander, bewustwording en vooral plezier hebben. Dat zijn volgens mij de belangrijkste aspecten van een goede massage. Leren masseren is een geschenk aan jezelf en aan degenen die je gaat masseren

Elkaar masseren
Wil je ervaren en leren hoe het is om een goede massage te geven dan is het aan te raden om met een tweetal een dubbele afspraak te maken. Je hebt dan ruim 3 uur om elkaar te masseren en massagetechnieken te oefenen. Dit is vooral perfect voor mensen die elkaar wel eens gemasseerd hebben, vaak vanuit een boekje, en ook het gevoel hebben dat er iets mist. Je blijft dan vaak hangen in de technieken en mist het plezier terwijl het gaat om elkaar vanuit het hart aan te raken, dat leer je niet vanuit een boekje.

Reader massagecursus downloaden
Volledige massagecursussen heb ik veel gegeven maar dat doe ik niet meer. Wel kan je gratis de door mij geschreven cursusmappen downloaden. Heel leuk om samen wat te oefenen, vooral al je ook een keer een afspraak maakt voor een wederzijdse massage, zodat je het gevoel van het geven van masseren kent. massagecursus downloaden>>

Verdere verdieping
Heb je al enige massage ervaring en wil je bepaalde technieken massagevormen leren en oefenen? Dat kan, in onderling overleg bepaal je zelf wat je nog graag wilt leren en waarin je je meer wilt verdiepen. Enkele suggesties voor vervolg workshop zijn: drukpunt massage, zachte massage, diepe massages, tantrische massage, zwangerschapsmassage, healing massage, sjamanistische massage, Breuss massage, schuddingen en nog veel meer.

Vier handen massage
Zin om je partner eens op een bijzondere manier te verwennen? Geef hem of haar een heerlijke vierhanden massage. Samen zullen we de massage geven, zodat je partner kan genieten van een heerlijke vierhanden massage. Massage ervaring is niet nodig, iedereen kan masseren. Het enige wat nodig is, is de zin en het verlangen om je partner een heerlijke te massage te geven. En het leuke is dat veel mensen na het geven van zo’n vierhanden massage geïnspireerd worden om thuis ook te gaan masseren.

Heling en verdieping van relaties
Massage is aanraking vanuit het hart, massage ontspant en verbindt. Het is niet verwonderlijk dat ik mooie resultaten boek met massage als gereedschap om een relatie te helen. Veel relatieproblemen ontstaan door gebrek aan communicatie en begrip. Massage is een geheel andere manier van communiceren, dan gaat het om aanraking vanuit het hart, dat kan veel hardheid ontdooien, zodat er weer ruimte ontstaat voor wederzijds begrip. Soms is het mogelijk om direct samen te komen en elkaar te masseren, vaak is het fijn om eerst zelf te komen en een goede massages te ontvangen om de relatie met jezelf te verbeteren en je hart te openen, om daarna vanuit dit vertrouwen elkaar te gaan masseren. Massage is een mooie manier om de verbondenheid en intimiteit in een relatie te verbeteren.

Groepstrainingen
Op dit moment geef ik geen groepstrainingen meer. Hoewel ik het heerlijk vind om te doen heb ik de keuze gemaakt mijn energie te richten op individueel werk en meer persoonlijke begeleiding.


Terug naar de inhoud