Tantric healing - HeartWise Ede

Title
Ga naar de inhoud
Tantric healing
Zuivere liefde, schoonheid en seksualiteit
Pas wanneer we niet meer bang zijn,
gaan we onze ervaringen echt voelen,
verdriet of vrolijk, dan zijn we dankbaar
voor elk moment en leven we uitbundig.
-Dorothy Thompson-
 
 
 
 
 
 
Tantra
Rond de 8e eeuw kwam het Tantrisch Boeddhisme in India op als een protestbeweging in het Boeddhisme. Het Boeddhisme was toentertijd vooral weggelegd voor monniken in kloosters, die jarenlang oefenden in discipline en lichaamsbeheersing. Tantra was juist bedoeld voor het volk en liet verlangens, passie en extase als belangrijk deel uitmaken in hun religie. Tantrika’s wilden zich helemaal met het leven verbinden in plaats van het te beschouwen en ervoor weg te lopen. Tantra is de religie van de overgave, leven in het hier en nu, volledig aanwezig zijn. Tantra streeft niet naar verlichting of spirituele groei, het zegt dat we al verlicht zijn. Ieder streven ergens naar toe brengt ons verder van onszelf. In de Tantra is seksuele energie geen taboe, nee het wordt juist gezien als belangrijk aspect van het leven. Het leven draait om verbinding tussen de vrouwelijke en mannelijke energie.

Tantrische massage
Tantrische massage is massage volledig vanuit het hart. Massage helemaal vanuit respect, aanraking, liefde, eenheid, verbondenheid, sensualiteit en aanwezigheid. Massage in het hier en nu, niet gericht om één of ander doel te bereiken, enkel om helemaal te zijn. In aanwezigheid en volheid, bevrijdend en vrij. Een massage om je helemaal aan over te geven en intens te genieten, een massage die levensenergie vrij maakt, waardoor deze intens gaat stromen en kan gaan tintelen door heel je lichaam. Tantrische massage wordt gegeven vanuit het hart op het naakte lichaam, zodat ook het gehele lichaam gemasseerd kan worden. Tantra kent geen taboes, tantra is vrijheid, openheid en heelheid. Ook het gehele bekkengebied wordt zorgvuldig en liefdevol gemasseerd. Dit is een gebied waar vaak veel taboes heersen en levens en seksuele energie vast zitten Levensvreugde en potentie die niet meer vrij kan stromen. En het is heerlijk als deze weer vrij komt en ons hele lichaam mag vullen, vol met passie, liefde, energie, vertrouwen en vreugde. En zonder dat we er iets mee hoeven te doen of te veranderen. De energie mag er gewoon zijn.

Levensenergie
Tantra is er op gericht om de levensenergie te laten stromen, te bevrijden. Levensenergie en seksuele energie zijn niet hetzelfde, maar wel sterk met elkaar verbonden. In de Tantra is er geen onderscheid, het is energie. Maar helaas zijn er in onze cultuur zoveel taboes, meningen en ideeën over seksuele energie dat deze helemaal  niet meer vrij is, wat betekent dat ook onze levensenergie niet optimaal zal stromen. Daarom is er bij de Tantra ook aandacht voor de seksuele energie.
Helaas heeft in de westerse wereld Tantra vaak in verband gebracht met seks, opwinding en sensuele massages. Dat is jammer, want dat is Tantra nou juist net niet!  Dus als je op zoek bent naar een opwindende, erotische of seksuele gerichte massage, zoek ergens anders want dat zijn mijn Tantrische massages absoluut niet!

Voor wie
Tantrische massage is voor mensen die open staan voor een nieuwe ervaring. Tantrische massage bevrijd onze levensenergie, zodat we wezenlijk vrij kunnen zijn in alles aspecten van onszelf. Deze massage is zeer geschikt voor mensen die ervaren dat ze met reguliere therapie en/of massage niet verder komen en het gevoel hebben dat en nog zo veel meer energie en vreugde in hun leeft die bevrijd wil worden. Tantrische massage is bij uitstek geschikt voor mensen die belemmeringen op het vlak van seksualiteit willen opruimen en vrij en krachtig in het leven willen staan. Ook om los te komen van oude traumatische seksuele ervaringen zal Tantrische massage veel betekenen.
Maar vooral is een Tantrische massage een heerlijke intense beleving.


Terug naar de inhoud