Soul healing - HeartWise Ede

Title
Ga naar de inhoud
Soul Healing
Intense sjamanistische healing voor zielsherstel
Elk mens wordt geboren tot nieuw leven,
het zijne dat hem naar ouderdom zal voeren.
Zijn roeping is groeien naar een persoonlijk evenwicht
waarin de verschillende dimensies waarvan hij drager is, samenvloeien.
Eerst dan mag hij zich waarlijk Mens noemen.
-Amadou Hampaté Bâ-
 
 
 
 
 
 
Soul Healing
Soul healing is een intense healing en massage, geïnspireerd op de sjamanistische soul retrieval om vele aspecten van zielsverlies te herstellen. Een bijzondere ervaring, zeer geschikt om oude diepgewortelde beperkingen te herstellen. Volgens vele sjamanistische disciplines kan er door allerlei gebeurtenissen vele vormen van zielsverlies optreden. Je raakt als het ware een stukje van jezelf kwijt. Dit ervaren we in ons leven vaak als ons niet helemaal compleet voelen, niet in onze kracht en kwetsbaarheid durven te staan, het gevoel dat we niet vrij zijn en ons beperkt voelen. Soul Healing is een hele mooie manier om deze, vaak zeer diepgewortelde problemen aan te pakken.

Wat is onze ziel?
Soul healing, oftewel zielsherstel gaat uit van het concept dat we iets als een ziel hebben. Over het concept ziel wil ik niet al te diep ingaan, daar bestaan heel veel visies en meningen over. Voor mij is onze ziel onze essentie, degene wie we in werkelijkheid zijn. Onze kern, nog niet beïnvloed door alle laagjes die we er om heen bouwen, maar werkelijk ons zijn, onze essentie. Ziel staat voor mij voor volledigheid, eenheid, puurheid en levenslust, zodra we in contact zijn met onze ziel, voelen we ons krachtig, groots, zuiver, energiek, mooi, verbonden en helemaal mens. Vele uitdrukking maken dit ook helder, "met hart en ziel, zielsveel, ontzielt, op z'n ziel getrapt, bezieling, dat raakt me in mijn ziel". De ziel staat voor de essentie van het leven, onze levenskracht, levenslust, passie en missie.

Zielsverlies
Vele sjamanistische tradities kennen het concept zielsverlies. Dat door een gebeurtenis we een deel van onze ziel verliezen of ons juist hechten aan een zielsdeel van een ander. Dit kan op vele manieren, bijvoorbeeld:
Tijdens een heftig ongeval treed een deel van onze ziel buiten ons lichaam om de pijn of boosheid niet te hoeven te voelen.
Enkele voorbeelden:
  • Bij (seksueel)misbruik kan dit op een zeer heftige manier gebeuren
  • Als iemand onverwachts sterft kan deze heel gemakkelijk delen van jouw ziel bij zich houden, die hij-zij b.v. nog bij zich droeg ter bescherming van zijn/haar kinderen
  • Als iemand sterft en er is niet op een mooie en liefdevolle wijze afscheid genomen, b.v. als er nog boosheid is kan die ook bij de ander blijven
  • Ouders die hun kinderen niet kunnen loslaten en nog steeds een stuk van hun ziel bij zich dragen.
  • Of juist ouders of opvoeders die letterlijk in de huid van hun kind zijn gekropen en een deel van hun ziel aan dat van hun kind hebben gehecht.
  • Een deel van onze ziel wat als kind nooit werd gezien en erkent, zodat wij er maar afstand van hebben genomen en dit buiten onszelf geplaatst.
  • Of juist helemaal hebben ingekapseld en diep verstopt en bestempeld als slacht, angstig, gevaarlijk e.d.
  • We zijn er van overtuigd dat iemand niet zonder ons kan, dat we een deel van onze ziel aan die ander hebben gegeven.
  • Of omgekeerd, dat we denken niet zonder iemand te kunnen dat we een zielsdeel van die ander vasthouden en niet meer terug kunnen geven.
Dit zijn maar enkele voorbeelden van wat ik allemaal heb meegemaakt hoe wie delen van onze ziel kunnen verliezen, hechten aan anderen of juist delen van anderen als onszelf beschouwen. Hoe dan ook, we voelen ons dan niet compleet, onszelf raken energie kwijt.

Soul Retrieval
Wordt weer eigenaar van je ziel, vind je zielsdelen weer terug.
Soul retrieval is een krachtig ritueel om een verloren geraakt deel van je ziel terug te halen of juist een zielsdeel van een ander terug te sturen naar de eigenaar. Soul retrieval komt voort uit het sjamanisme, vandaag dat ik bij soul healing veel gebruik maak man sjamanistische rituelen en instrumenten. Hoe de healing er uit gaat zien is nooit van te voren te voorspellen, healing is en blijft magisch, het is een kwestie van goed afstemmen en voelen wat zich aandient en hoe daar mee om te gaan. In ieder geval begin ik altijd met een heerlijke ontspannen massage en healing, om tot rust en bij jezelf te komen. Vaak meld zich dan wel een zielsdeel wat healing nodig heeft. De ene keer is dit een heel zacht proces, om de ziel gerust te stellen en welkom te heten, een andere keer kan het ook heel intens zijn met veel gebruik van de trommel en stem, vooral als iemand een zielsdeel niet wil teruggeven of om jou te stimuleren jouw deel weer op te eisen. Hoe dan ook, het is een mooi en bijzonder proces wat je een diep geraakt en ontspannen gevoel geeft. Een gevoel van een eindelijk thuiskomen en dat is ook wat het is. Wellicht klinkt het heel spannend en de healing is soms ook heel spannend en intens, je hoeft je absoluut geen zorgen te maken, er zal nooit meer gebeuren dat dat je op het moment aankan.

Voor wie?
Heb je het gevoel dat je ergens in vastzit, wil je verder en weet je niet hoe, voel je een diepe angst of onzekerheid jezelf te zijn, ben je ergens al jaren mee bezig en heb je het gevoel toch niet bij de essentie te komen? Dan kan een soul healing een schitterende manier zijn om weer een  beetje meer thuis te komen en bezieling te vinden.


Terug naar de inhoud