Healing en ziekte - HeartWise Ede

Title
Ga naar de inhoud
Healing gezondheid
Is healing geschikt om ziektes te genezen?
Geluk is wanneer wat je denkt,
wat je zegt en wat je doet
in harmonie met elkaar zijn
Mahatma Gandi
 
 
 
 
 
 
Ziekte en genezing
Ik krijg heel vaak vragen over healing en gezondheid en healing geschikt is om ziektes te genezen.
Voor mij is een groot verschil tussen healing en genezing. Onder healing verstik ik het proces van heel worden, helemaal worden die je bent, vrij, vitaal en gezond. Genezing is veel meer gericht op het aanpakken en oplossen van een ziekte of klacht. Genezing is heel specifiek, de ziekte kan weg zijn, een wond kan genezen zijn e.d., Healing is veel breder, het is een doorlopend proces waar we ons hele leven mee bezig kunnen zijn. Ik geloof er niet in dat we op een bepaald moment helemaal geheeld kunnen zijn. Natuurlijk healing maakt dat levensenergie steeds vrijer gaat stromen, dat we ons vitaal en gezond voelen en dat ziektes veel sneller kunnen genezen.

Kan healing worden ingezet als genezing?
Mijn eerste antwoord is nee. Als je een specifieke klacht hebt, ga naar een arts, een specialist, een genezer. Iemand die goed is opgeleid om die specifieke klacht te behandelen. We hebben in onze westerse wereld heel veel expertise opgebouwd om heel veel ziektes te genezen en deze ontwikkelingen gaan steeds maar verder.
Aan de andere kant is het ook goed om bewust te zijn van de beperkingen van onze medische wetenschap. Over de ziekte is heel veel kennis aanwezig en beschikken we over schitterende medicijnen, operaties en apparatuur om deze te genezen. Maar over de meer energetische aspecten zoals levensenergie, spiritualiteit, levenskracht, magie en de grootsheid van het leven zelf weten we heel weinig. En dat is juist het gebeid waar de healer vooral mee bezig is. Het grote geheel en levenskracht. Zijn genezingen zijn vaak magisch, en werken door op een veel grote gebied.

Maar healing is toch ook genezend?
Klopt, ik heb al heel veel mooie genezingen meegemaakt in mijn praktijk. En dat terwijl ik geen genezer ben. Mijn hart ligt niet bij het genezen van ziektes, ik wordt pas echt blij als mijn cliƫnten weer hun ruimte, vrijheid, kracht en levensenergie terugvinden. In mijn optiek en die van vele sjamanen met mij is de bron van ziekte nagenoeg altijd terug te vinden in stress. Spanning ergens in het lichaam, waardoor de doorstroming daar minder wordt en ziekte een grotere kans heeft zich te ontwikkelen. De zelfherstellende en genezende vermogens van ons lichaam zijn daar beperkt en kunnen niet optimaal functioneren. Healing heft deze blokkades op, waardoor klachten kunnen verdwijnen, aandoeningen genezen en ziekte minder kans krijgt.

Healing is een proces van lichaam en ziel
Sommigen denken dat healing een gemakkelijke manier is om klachten te bestrijden of te voorkomen. Helaas, healing is een intensief traject, een traject van loslaten van oude beperkingen, uitdagingen aangaan, vertrouwen ontwikkelen en vooral verantwoording nemen voor je eigen leven. Healing  is schitterend en vereist lef en moed. Voor mensen die voluit willen leven!

Healing bij klachten en ziekte.
Zoals hierboven al genoemd is healing niet hetzelfde als genezen. Ook werkt healing en massage zeer genezend bij alle stress gerelateerde klachten. Ook bij b.v. rugklachten is een massage zeer effectief. Ook komt het regelmatig voor dat ik tijdens een healing in contact kom met b.v. een pijnlijk gewricht, artritus of een lokale klacht. Soms meld zich dan de genezer in me, en richt ik mijn energie op genezing, om daarna weer verder te gaan met de healing. Dan is genezing een onderdeel van de healing.

Healing in combinatie met de reguliere geneeskunde
Dit is een perfecte combinatie. Yin en Yang, de kracht van de westerse wetenschap en kennis met de magie en wijsheid en liefde van de healing.

Terug naar de inhoud