Wat is healing - HeartWise Ede

Title
Ga naar de inhoud
Healing
Een helende reis voor mensen met lef
We moeten ons ontdoen
van het leven dat we hadden gepland,
om het leven te kunnen leiden dat op ons wacht.
-Joseph Campbell-
 
 
 
 
 
 
Wat is healing
Als ik zeg dat ik healer ben wordt me vaak gevraagd wat is dat dan, wat doe je, kan je genezen e.d.
Daarom wil ik hier wat dieper ingaan wat healing volgens mij inhoudt. Healing is het proces van heel worden. Healing is een proces, het is een beweging het vereist veel moet en inzet van degen die geheeld wil worden.  Healing is heel worden, één worden, één met wie je wezenlijk bent, één met het leven, één met je diepste kern en met de grootste werkelijkheid. Healing is bewustwording, zijn wie je bent en je volledig verbinden met het leven. Healing vrij komen van verleden en toekomst en je overgeven aan de levensenergie, zodat deze weer vrij kan stromen.
Een definitie die ik bijzonder krachtig vind is die van Stephen Levine: “Met intentie en bewustzijn binnentreden in wat je altijd hebt vermeden en waarvoor je bent weggelopen”  Healing gaat over naar de rand lopen, een diepe adem teug nemen en dan over de rand, in de onbekende aspecten van jouw wezen stappen. Healing is ook: Vrede sluiten met “wat er is” en er mee werken in plaats van er tegenin gaan. Healing is het maken van een helende reis die ons dichter brengt naar wat wij wezenlijk zijn, het is de reis die ons dichter bij god brengt, het is het pad van liefde en overgave.

Waarom healing
Als je dit bovenstaande zo leest dan kan ik me voorstellen dat je je gaat afvragen  waarom je een healing traject zal aangaan. Het is een pittige reis die moed en inzet vereist. Maar al je er eenmaal aan begonnen bent zal je nooit meer terug willen. Heling betekent eindelijk voelen wie je bent, de kracht, schoonheid  en de intensiteit van het leven ervaren, de levensenergie weer helemaal door je lijf voelen stromen, vrij zijn en je herinneren wie je bent en waarom je hier bent. Het betekent ook jouw levensenergie weer toelaten, je vitaal voelen en genezing op zowel lichamelijk, emotioneel als spiritueel niveau. Je voelt je gelukkig en vrij.

Wat houdt healing tegen
Maar wat houdt ons dan tegen om te healen? Iedereen wil toch gelukkig, gezond en vrij zijn. Waarom ervaren we dan zo vaak leed en tegenslag op ons levenspad.  Healing betekent loslaten waar je aan gehecht bent en oude ideeën en overtuigingen achter je laten. We zijn allemaal het resultaat van ons verleden, niet enkel van dat van onszelf, ook dat van onze (voor)ouders, de maatschappij, mensen om ons heen e.d. We hebben allemaal diepe overtuigingen van wat goed en fout is, van hoe anderen ons zien, hoe we ons moeten gedragen, hoe we geaccepteerd worden. We hebben allemaal onze diepe angsten en frustraties. Healing betekent dit  onder ogen zien en achter je laten, zodat je vrij wordt. Vrij om te zijn wie je bent. En dat vereist moed. Ga jij ervoor?

Healing in de praktijk
Healing kunnen op heel veel manieren worden uitgevoerd. Massage is een mooie manier van healing. Massage is ontspannen, aanraking, genieten, overgave, aanvaarding, liefde, vertrouwen en in je eigen lichaam komen. En dat is exact waar healing over gaat. Massage is ook zeer geschikt om fysieke en emotionele blokkades die zich in het lichaam bevinden te verzachten en te openen, zodat je levensenergie weer vrij kan gaan stromen.
Gedurende  de massage doe ik ook veel energiewerk. Dat kan op vele manieren, het belangrijkste is dat ik aan-wezig ben (ik zet mijn wezen op aan) zodat jij de ruimte ervaart om ook volledig aanwezig te zijn.
Tijdens de healing verbind ik me met het leven, ga naar een niveau van verhoogd bewustzijn en volg mijn intuïtie. Ik werk in jouw energieveld(aura), balanceer chakra’s, transformeer oude programmeringen en overtuigingen, geef helende levensenergie door etc. Het resultaat is een intense healing  massage  die je raakt en die iets  in beweging zet.
Vaak maak ik gebruik van klankschalen, drums, zang en andere klanken. De trillingen van deze klanken resoneren in je lichaam en trillen als het ware de vastgezette blokkades los, zodat je lichaam kan mee resoneren en zich openen.

Aspecten van healing
Er zijn veel manieren van healing, er zijn duizenden boeken over geschreven en er zijn evenveel manieren van healing. Iedere healing die ik geef is uniek, iedere healing  is anders, voor mij betekent healen me openzetten, afstemmen en vertrouwen op mijn intuïtie. Een aantal wezenlijke aspecten zijn:
 • Intentie
  Intentie is de basis van iedere healing. Wat is jouw intentie, jouw droom, wens, en verlangen. Dat is de energie die je gaat versterken en realiseren. De intentie van de healer is net zo wezenlijk van belang, ik zie jou als een man of vrouw die werkelijk staat voor wie je bent, vol, krachtig, mooi en puur.
 • Aarding
  Verbinding met de aarde herstellen. Aarding zorgt ervoor dat je weer in een stevig  contact komt met je basis, je ware aard. Na aarding voel je je stevig, rustig, krachtig en ontspannen.
 • Spiritualiteit openen
  Verbinding met de kosmos openen. Deze hogere levensenergie energie verlicht en geeft inzicht. Het is de energie van de droom, het visioen, creativiteit en spiritualiteit. Vaak zie je beelden,  krijg je inzichten en wordt je blij als deze verbinding geopend wordt.
 • Bewustwording
  Het bewustzijn vergroten is de basis en intentie van iedere healing. Je wordt je steeds meer bewust van wie je wezenlijk bent. En je wordt steeds minder speelbal van je omgeving. Tijdens healing worden de donkere plekken in jezelf verlicht, zodat jou pad naar healing zichtbaar wordt.
 • Energieveld reinigen
  We hebben allemaal een energieveld om ons heen, ook wel aura genoemd. In dit energieveld dragen we allerlei gebeurtenissen van onszelf en andere met ons mee. Dit weerhoud ons om werkelijk bij onze kracht te komen. Tijdens healing worden deze oude gebeurtenissen uit ons energieveld verwijderd.
 • Zielsherstel
  Door intense gebeurtenissen kunnen we delen van onze ziel zijn kwijtgeraakt, of zielsdelen van anderen met ons meedragen. Zielsherstel een van oorsprong krachtig sjamanistische healing is hiervoor een bijzondere en mooie werkwijze.
 • Blokkades opheffen
  Onder blokkades versta ik fysieke en emotionele belemmeringen die zich als spanning in ons lichaam hebben vastgezet waardoor de levensenergie niet vrij kan stomen. O.a. door massage worden deze spanningen opgeheven
 • In balans brengen
  Onbalans kan veel levensvreugde in de weg staan. Door weer in harmonie met jezelf en de omgeving te komen kom je weer in je eigen centrum en kracht.
 • Chakra healing
  Chakra’s zijn de energiecentra van ons lichaam. Een chakra kan te open staan, waardoor we snel energie verliezen of oppikken of juist te dicht staan waardoor we ons afsluiten. Chakra healing balanceert de chakra’s en zet ze weer op één lijn.

Healing en gezondheid
Healing, genezing en gezondheid hebben veel met elkaar te maken. Een geheeld mens is vitaal, vol levensenergie en heeft een goede conditie. Dat houdt ook in dat ziektes veel minder kans hebben en genezing krachtig verloopt. Het lichaam beschikt over een enorm zelfgenezend vermogen, veel groter dan we kunnen bevatten.
Maar dat betekent niet dat healing een snelle of eenvoudige manier naar genezing is. In tegendeel, healing is een intensief traject, waar je volledig voor dient te gaan. Jezelf accepteren zoals je bent, inclusief al je pijnlijke momenten, je duistere kanten en je ziekte. En dat vereist moed. Healing is actief werken, er helemaal voor gaan en vooral geen verwachtingen hebben. Dan pas kan je je weer verbinden met de grootsheid en de magie van het leven.
Als je healing wil inzetten voor genezing, doe dat dan altijd in combinatie met een gedegen medische behandeling. Healing kan nooit meen medische behandeling vervangen, het kan wel een schitterende aanvulling vormen.

Het is niet de healer die heelt
Let op, een healer kan nooit verantwoordelijk zijn voor jouw healing of healingsproces. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. Dit betekend dus ook dat ik als healer geen ziektes kan genezen, klachten wegnemen, problemen oplossen e.d.
Wel ben ik verantwoordelijk dat ik me voor 100% inzet om healing mogelijk te maken. Dat ik vanuit al mijn wijsheid en liefde aanwezig ben en doe wat ik heb te doen. Dat ik er volledig voor ga om jouw te inspireren je te verbinden met je kracht en levensenergie om je eigenlevenspad te volgen. Healing is levenskracht en wijsheid en die is veel groten dan welke healer dan ook. De taak van de healer is om deze kracht te uit te nodigen, initiëren en te kanaliseren, zodat de healing kan plaatsvinden.  Healen is vertrouwen, openen, intuïtie volgen, verbinden met onze goddelijkheid en overgave. Het is mijn uitdaging mezelf zoveel mogelijk te openen en al mijn gaven en vaardigheden in te zetten om jou een precies bij jou passende healing aan te reiken.

Krachtig en aards
Velen denken dat een healing zweverig, vaag, vreemd of zelfs gevaarlijk is. Niets is minder waar, healing is krachtig, aards, aanwezig zijn, thuiskomen en effectief. En een healing is magisch, niet te verklaren, te begrijpen of te bewijzen. Healing is een tegenpool  van de wetenschap en juist daarom is het zo'n enorm mooie aanvulling. Wetenschap is gebaseerd op bewijzen, verklaren, specificeren, klein maken, doelen formuleren, angst vermijden e.d. Healing is vertrouwen, openen, leven, spelen, verwonderen, verbinden, grootsheid e.d. Ze zijn beide essentieel in ons leven, helaas is de wetenschappelijke rationele benadering vaak erg overheersen geworden in de westerse maatschappij.
Sommigen denken dat healing gevaarlijk is, dat we werken met natuurkrachten groter dan onszelf. Dat is mogelijk, als we deze krachten willen inzetten voor eigenbelang en ego. Zolang we onze levenskracht, inzichten en wijsheid dienstbaar gebruiken en nooit te koste van onszelf of anderen, dan zal het leven ons enkel willen ondersteunen. Ook is het goed bewust te zijn dat healing nooit een vervanger kan zijn van onze medische wetenschap, maar het is juist een schitterend aanvulling.

Terug naar de inhoud