Massagetechnieken - HeartWise Ede

Title
Ga naar de inhoud
Massagetechnieken
Ik gebruik veel verschillende technieken en inzichten

De armen verlangen naar rijkdom,
de rijken naar de hemel,
maar wijzen verlangen naar een toestand van rust.
-Swami Rama-
 
 
 
 
 
 
Welke massagetechnieken gebruik ik?
Tijdens mijn massages maak ik gebruik van veel verschillende invalshoeken en massagegrepen. Ik stem me af om mijn cliënt, werk intuïtief en geef een massage op maat. Om op deze manier intuïtief te kunnen werken ben ik opgeleid in de volgende massagetechnieken.
Ben je geïnteresseerd in een bepaald type massage en wil je deze graag zelf ervaren, vraag erom. Dan kan ik je een massage geven waarbij deze techniek centraal staat.

Massage alfabet
 • Acupressuur
  Acupressuur,  Shiatsu of drukpuntmassage is een Oosterse massage waar door middel van het uitoefen van regelmatige druk op de meridianen blokkades worden opgeheven en de energiedoorstroming wordt bevorderd. Ik maak gebruik van de inzichten van de Thaise massage.
 • Aromatherapie
  Aromatherapie is een therapie die gebruik maakt van de geuren van etherische essentiële oliën. Aan iedere olie worden bepaalde kwaliteiten toegekend. Ik gebruik de aroma therapie als ondersteuning van de massage en/of healing en heb daartoe de beschikking over ruim 50 geuren.
 • Bindweefselmassage
  Bindweefselmassage is een stevige en vaak wat pijnlijke massage die doorwerkt op het bindweefsel. Verklevingen worden losgemaakt. Bij diepe bindweefsel massage wordt veel gebruik gemaakt van de inzichten van de segmentale interventie.
 • Breuss massage
  De Breuss massage is een aangename en zachte massage met  als doel om meer ruimte en ontspanning te creëren tussen de rugwervels waardoor klachten verminderen en wervels beter op één lijn komen. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van Sint-Jans olie ook wel Johannesolie genoemd die verwarmend werkt en diep doordringt.
 • Chakra massage
  Chakra’s zijn energiecentra in ons lichaam. Ieder chakra heeft specifieke eigenschappen en is van grote invloed op de energiehuishouding van ons lichaam. Vanuit de Indiase wijsheid hebben we 7 Chakra’s, veel sjamanistische inzichten gaan uit van 9, 11 of zelfs nog meer chakra’s. Bij Chakra healing worden afhankelijk van de klacht bepaalde specifieke Chakra’s behandeld en de Chakra’s op één lijn gezet.
 • Deep strokes
  Deep strokes zijn lange, diepe, stevige strijkingen over de grote spieren. Vastgezette spieren kunnen hierdoor loskomen waardoor oude vastgezette energie weer vrij komt.
 • Dorn behandeling
  De Dorn behandeling is geen massagegreep maar een hele eenvoudige en effectieve manier om beenlengte verschil, bekkenscheefstand en scheve wervels te corrigeren. Het is een dynamische correctie die zonder kracht of geweld gebeurt. Vooral bij bekkenscheefstand en beenlengte verschil is de methode zeer effectief.
 • Energetische massage
  Onder energetische massage versta ik alle massagegrepen die als intentie hebben om jouw energieveld te reinigen en te bevrijden en je levensenergie meer te laten stromen. Het gaat hierbij meestal om zeer zachte grepen op of boven het lichaam.
 • Healing massage
  Onder healing massage versta ik een combinatie van massage, healing en bewustwording met als intentie meer en meer in contact te komen met wie je wezenlijk bent. Oude blokkades worden geopend waardoor de levensenergie gaat stromen en jij je blij, energiek en vol levenslust voelt.
 • Holistic pulsing
  Holistic pulsing, schuddingen, Tragering  zijn massages waarbij het lichaam geschud wordt, waarbij je het beste kan voorstellen dat de schuddingen net zoals golven in water zich door het hele lichaam verspreiden. Deze golvende beweging heft blokkades op en werkt zeer diep ontspannend
 • Holistische massage
  Bij holistische massage is er altijd bewustzijn dat we deel uitmaken van een groter geheel. Alles en iedereen is met elkaar verbonden en staat in een continu veranderend evenwicht met elkaar.
 • Hotstone massage
  Hotstone massage is een massagevorm waarbij gebruikt wordt gemaakt van warme stenen. Ik heb de beschikking over een mooie set jade hotstones met een diepe warme.
 • Klankmassage
  Klankmassage is in principe een massage door middel van klanken. Klanken zijn trillingen die een diepe ontspannende en helende werking kunnen hebben op het lichaam. Klankmassage is werkzaam door het horen van de klanken, maar veel intense is het effect als de trillingen van de klank duidelijk voelbaar is, b.v. door klankschalen op het lichaam te zetten.
 • Klassieke massage
  Bij de klassieke of Zweedse massage wordt er gemasseerd op de spieren met een olie als tussenstof. De belangrijkste grepen zijn de strijkingen of effleurages, de knedingen of petrisages, fricties en kloppingen met als doel de spieren te ontspannen, gifstoffen kwijt te raken en het zenuwstelsel tot rust te brengen.
 • Lomi Lomi massage
  De Lomi Lomi massage is een Hawaïaanse healingmassage waarbij er wordt gemasseerd door middel van lange herhalende strijkingen die worden gegeven met de hele onderarm en veel warme olie.
 • Lymfe drainage
  Onder Lymfe drainage verstaan we een aantal specifieke zachte pompende grepen met als doel het lymfevocht weer in beweging te brengen richting lymfestelsel. Deze massage is zeer effectief bij oedeem in b.v. armen of benen. Ik geef de massage niet vanuit medisch perspectief, wel gebruik ik de lymfe drainage als ik lichte oedeemvorming tegenkom. Soms geeft ik de lymfe drainage als een zeer intensieve zachte massage over het gehele lichaam om vastzittende emoties te bevrijden.
 • Metamorfose massage
  Metamorfose of prenataal massage is een reflexzone massage die wordt gegeven op een specifiek deel van voet, hand of hoofd. Het is een massage die zich richt op het bevrijden van blokkades die zich al voor de bevalling in het lichaam hebben vastgezet.
 • Oermeridiaan massage
  De oermeridiaan of het gouverneursvat is als het ware de levensader die over de ruggengraat, nek en schedel loopt. Het is de lijn van groeikracht, keuze voor jezelf en van vertrouwen in het zelf. De oermeridiaan massage is een zachte massage die de hele oermeridiaan volgt, waarmee vastzittende levensenergie weer vrij kan komen. Deze massage heeft een helende werking bij o.a. ADHD en autisme.
 • Oervormen massage
  Bij de oervormen massage worden een aantal oude universele symbolen op het lichaam gemasseerd. Het gaat hierbij o.a. om de lemniscaat, het hexagram, de cirkel, het vierkant en de spiraal. Deze massage helpt ons hele oude herinneringen over wie wij wezenlijk zijn wakker maken.
 • Passief bewegen
  Passief bewegen ook wel dynamische massage genoemd is het vrij laten bewegen van je ledematen. De masseur neemt een arm, of been en beweegt deze ontspannen in alle richtingen om op deze wijze overgave en ontspanning te creëren.
 • Polariteits massage
  Een massage waarbij verschillende polariteiten in ons lichaam door middel van aanraking met elkaar worden verbonden. Hierbij worden enkel handen op diverse plekken op het lichaam neergelegd om de energie tussen die handen weer vrij te laten stromen en blokkades te verminderen.
 • Reflexzone massage
  De bekendste reflexzone massage is de voetreflexzone massage. Bij reflexzone  wordt voorondersteld dat het hele lichaam zich reflecteert, spiegelt, in een specifiek lichaamsdeel en dat massage en ontspanning van een bepaald lichaamsdeel mogelijk is door de betreffende reflexzone te masseren. Zeer geschikt als betreffend lichaamsdeel b.v. om medische redenen niet zelf gemasseerd kan worden.
 • Strekkingen
  Strekkingen zijn massagegrepen waarbij bepaalde spiergroepen door middel van strekken worden uitgerekt en ontspannen.
 • Sjamanistische massage
  Sjamanistische massage is een door mij verder ontwikkelde healingsvorm waarbij massage wordt gecombineerd met de inzichten van sjamanisme en universele healing. Het is een diepwerkende massage met als intentie weer in verbinding te komen met je wezenlijke ik, je ziel, je bron. Hierbij wordt massage afgewisseld met healing, trommelen en eenvoudige doch krachtige sjamanistische rituelen. Belangrijke thema’s zijn zielshealing en cleansing.
 • Sportmassage
  Sportmassage heeft veel weg van de klassieke massage met een veel groter accent op de spieren. Doel is om voor sportbeoefening de spieren alvast los en warm te maken en na de sport afvalstoffen te verwijderen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen activerende massage, om het lichaam te activeren en sederende massage om afvalstoffen af te voeren.
 • Tantrische massage
  Tantra is een stroming in het Boeddhisme die er van uit gaat dat we al helemaal heel zijn en niets hoeven na te streven. Het kent geen specefieke leefregels, taboes of heilige koeien. Het gaat vooral om helemaal te zijn in het nu. Tantrische massage is een massage over het gehele naakte lichaam met als intentie levensenergie en seksuele energie op te wekken en bewust te worden. Helaas wordt in het westen het begrip tantrische massage vaak gebruikt om seksuele of erotische massage aan te duiden, terwijl zuiver tantrische massage dat absoluut niet is.
 • Tibetaanse massage
  Bij de Tibetanse of Kum-nye massage wordt eerst levensenergie, prana, opgewekt door een intensieve massage van schouderpartij (mannelijke energie) en onderrug, bekken (vrouwelijke energie) waarna deze twee energieën met elkaar worden verbonden om de levensenergie te laten stromen. Daarna komt de Tantra om deze levensenergie te versterken en te bevrijden.
 • Zwangerschapsmassage
  Een massage helemaal afgestemd op zwangere vrouwen met als doel de zwangerschap nog mooier te laten verlopen en eventuele zwangerschapsklachten  te verminderen.

Terug naar de inhoud