Opleidingen Rob Olk - HeartWise Ede

Title
Ga naar de inhoud
Opleiding
Het leven zelf is mijn allergrootste leermeester
Het leven heeft me veel geleerd,
inclusief de les dat je altijd naar het goede moet zoeken in mensen.
 
 
 
 
 
 
Leven is leren
Vaak wordt me gevraagd of ik een speciale opleiding heb gehad om op mijn manier te werken of wat voor cursus iemand moet volgen om ook dit mooie werk te kunnen doen. Mijn antwoord daarop is dat ik werk op mijn eigen unieke manier vanuit mijn intuïtie, ervaring en vertrouwen. Mijn belangrijkste leermeester is wellicht het leven zelf.  Alle gebeurtenissen, ontmoetingen, diepte- en hoogtepunten, ze maken steeds meer wie ik wezenlijk ben. Een man met een groot hart. In de al meer dan 30 jaar dat ik bezig ben om mezelf te ontwikkelen en te bevrijden heb ik veel mooie en inspirerende cursussen en trainingen gevolgd, waarin ik mooie inzichten en vaardigheden heb mogen leren. Nu ben ik in de fase van mijn leven dat ik al deze inzichten mag integreren en inzetten.

Communicatie en NLP
Na een bewogen jeugd en een bijzondere carrière is mijn traject van persoonlijke ontwikkeling rond mijn 30e levensjaar begonnen met diverse trainingen op het vlak van communicatie. Na een tweetal intensieve weken over communicatie en NLP ben ik begonnen aan een NLP practitioner en Master opleiding in Antwerpen, waarna ik zelf ook een aantal korte NLP cursussen heb gegeven.

Sjamanisme
Op een bijzondere wijze kwam ik toen ook al heel snel in contact met diverse sjamanistische workshops die me heel veel hebben geleerd over de sjamaan en healer in mezelf. Mijn eerste trainingen gingen over de wijsheden vanuit de Indiaanse culturen en gingen o.a. over het medicijnwiel, de 'Star Maiden Circle' en diverse indiaanse rituelen zoals dans en zweethutten. Later heb ik ook nog een jaartraining gedaan die werd gegeven door meerdere sjamanen vanuit de hele wereld, Mexico, Noord America, Siberië, Afrika en Australië. Voor mij waren dit geen lessen in het sjamaan zijn, het was voor mij vooral het ontwaken van de krachtige sjamaan in mezelf, een proces waar ik nog steeds bezig mee ben.

Healing en therapie
Toen mijn interesse in persoonlijke ontwikkeling en groei eenmaal was wakker gemaakt heb ik ook diverse trainingen en opleidingen gevolgd met en meer therapeutisch of healend karakter. Deze opleidingen varieerden van een opleiding tot stress-coach tot een meerjarige opleiding emotioneel lichaamswerk. Daarnaast diverse workshops zoals Reiki en Touch of Matrix.

Massage
Na een keer een leuke massageworkshop te hebben gevolgd, was mijn massagehart geraakt en ben ik direct begonnen aan een intense opleiding Integrale massage, een intensieve jaartraining waarbij oosterse inzichten worden gecombineerd met de westerse massagevormen. Daarna ben ik me steeds verder gaan verdiepen in de massage en heb veel inspirerende workshops gevolgd in o.a. zwangerschapsmassage, Lomi-Lomi massage, Breuss en Dorn technieken, Holistic Pulsing, metamorfose massage, polariteitsmassage en diepe bindweefselmassage.
Massage vind ik nog steeds een van de mooiste gereedschappen voor persoonlijke groei en ontwikkeling. De combinatie van eerlijke liefdevolle aanraking en de diepe wijsheid die ons lichaam bevat brengt ons diep in contact met onze wezenlijke essentie.

Tantra
De laatste jaren heb ik me ook steeds meer verdiept in de Tantra. Tantra heeft me veel geleerd over meditatie, Oosterse religie en vooral de schoonheid en kracht  van onze seksuele energie. Het heeft me enorm geholpen om oude dogma's  bewust te worden en achter me te laten. Mijn tantrisch traject is gestart met een jaargroep bij de Tantra tempel, en daarna heb ik diverse workshops gevolgd zoals de Tibetaanse Kum Nye massage, Kashmierse massage en hidden pleasures.

Dans
Dans loopt als een rode draad door mijn leven. Sinds ik zo'n 20 jaar geleden in aanraking kwam met de 5 ritmes van Gabrielle Roth, ben ik zo door de dans gegrepen dat ik ieder jaar wel één of meerdere dansworkshops volg. Dans helpt me om in contact te komen met mijn lichaam en essentie, om bewust te worden van oude beperkingen en om deze vrij te dansen. Dansen is voor mij genieten, thuiskomen en onderzoek naar mezelf en anderen. Ik heb vele mooie thema's gedanst zoals, geboorte, dood, libido, het oneindige leven, de krijger in mezelf, dankbaarheid, de Long-Dance en nog veel meer.

En verder…
Leven is voor mij leren. Steeds meer in contact komen met wie ik wezenlijk ben, onderzoeken hoe ik mijn gaven kan inzetten om anderen te inspireren en steeds meer het lef vinden om voluit in het leven te staan. Om  mijn mooie werk vol overgave te blijven doen is het voor mij noodzakelijk om te blijven leren en nieuwsgierig te zijn naar het leven. Daarom doe ik ieder jaar minstens één inspirerende en leerzame  workshop.
Hopelijk ben ik nog lang niet uitgeleerd.

Terug naar de inhoud