Praktische informatie - HeartWise Ede

Title
Ga naar de inhoud
Praktische informatie
Wanneer je voor de eerste keer komt.

Ik zocht altijd buiten mezelf naar kracht
en zelfvertrouwen,
maar die komen van binnenuit.
Ze waren er altijd al.
-Anna Freud-
 
 
 
 
 
 
Maken van een afspraak
Behandelingen zijn altijd op afspraak, gewoon even binnenlopen lukt echt niet. Afspraken kunnen gemaakt worden via deze site, per mail, WhatsApp of telefonisch. Kan je overdag dan kan ik in het algemeen op korte termijn een behandeling inplannen. 's Avonds is wat lastiger, de avonden zijn vaak al langere tijd van tevoren volgeboekt. Voor een behandeling reserveer ik 1 uur en 45 minuten, zodat we altijd ruimschoots de tijd hebben.

Voorbereiding
Een speciale voorbereiding is niet nodig. Ook hoef je geen handdoeken o.i.d. mee te nemen, alles is hier aanwezig. Heb je een afspraak voor massage of healing dan zijn er een aantal aspecten die er voor kunnen zorgdragen dat je optimaal kunt genieten van de massage en het meeste resultaat boekt. Zorg ervoor dat je je fris voelt voor de massage, neem even een douche als dat mogelijk is. Prettig voor jou en je masseur. Als je direct vanuit drukke bezigheden komt, neem even de tijd voor jezelf, maak b.v. even een wandelingetje.

Hoe gaat een afspraak in werk?
Een aangename sfeer, veiligheid en wezenlijke aandacht. Dat zijn de basisvoorwaarden voor een goede massage, healing of coaching.
Na binnenkomst zullen we eerst even aan tafel gaan zitten om aan te komen bij te praten en de rust te vinden. Dit gesprek is ook belangrijk om helder te krijgen wat voor massage je wilt. Wat verwacht je, zijn er klachten, wat is je intentie, wil je iets veranderen of achter je laten, zijn er bepaalde thema’s waar je aan wilt werken, e.d. Dit is een belangrijk aspect van de behandeling, want dit zijn de thema's en intenties die worden meegenomen in de massage en/of healing en hebben veel effect op de behandeling en het resultaat daarvan. Het is dus fijn om voor de behandeling even stil te staan waar je aan wilt werken.
Daarna ga je naar de lekker warme massageruimte waar je je kunt ontkleden en op de tafel gaan liggen. Wat het ontkleden betreft, je hoeft niet meer uit te trekken dan waar je jezelf prettig bij voelt.
Zodra je op de tafel ligt krijg je van mij een heerlijke warme handdoek over je heen, waarna de massage of de healing begint. Vaak voelt de eerste keer dat je komt wat onwennig en gespannen. Dat is normaal, dat heeft iedereen. Mijn ervaring is dat al na enkele minuten je jezelf al meer gaat ontspannen en je steeds meer vertrouwd en gewaardeerd gaat voelen.

De massage
Bij een massage wordt eerst de achterzijde van het lichaam gemasseerd. De massage begint meestal met een behandeling met hotstones op de rug en terwijl de warme stenen op je rug liggen worden de benen gemasseerd. Eerst een drukpunt massage, daarna klassieke massage met olie. Na de benen worden de rug, schouders en nek gemasseerd. Als de gehele achterzijde gemasseerd is, ontvang je nog een korte klankschaalmassage, waarna je gevraagd wordt om je om te draaien, zodat de voorzijde gemasseerd kan worden. Hier begin ik meestal met het gezicht, waarna borstgebied, armen, handen en eventueel de buik behandeld worden. Dan nog een korte massage van de voorzijde van de benen, die wordt afgesloten met een fijne voetmassage. Daarna krijg je even de tijd om na te voelen en weer terug te komen in de dagelijkse wereld.
Tijdens de massage maak ik gebruik van zuivere amandelolie, waaraan enkele druppels heerlijk ruikende etherische olie wordt toegevoegd. Welke etherische oliën worden gebruikt is per massage verschillend. Voor iedere massage maak ik een passende olie afhankelijk van jouw wensen en intentie.

Na de behandeling
Na een massage of healing voel je je heerlijk diep ontspannen, stil, rustig en energiek en bewust van jezelf.
Zorg ervoor dat je na een massage of healing voldoende drinkt, er komen veel oude gifstoffen vrij en die moeten afgevoerd worden. Als je onvoldoende drinkt is de kans op hoofdpijn erg groot. Doe ook gewoon lekker rustig aan en neem de tijd om na te genieten van de behandeling. Ben er bewust van dat een behandeling vaak dieper doorwerkt dan we op het eerste moment zouden verwachten. In de dagen na de behandeling gebeuren regelmatig onverwachte dingen die je ondersteunen om je intenties te realiseren. Vaak zijn dat hele mooie en zachte gebeurtenissen, maar soms ook best wel stevige confrontaties. Maar hoe dan ook, je zal er van leren en groeien. Soms komen er in de dagen na de behandeling wat emoties vrij omdat er nieuwe ruimte en bewustzijn is aan het ontstaan. Laat dit dan gewoon gebeuren, geef er niet teveel aandacht aan, maak de emoties niet groter dan ze zijn, maar onderdruk ze ook niet.

Verantwoordelijk voor eigen leven
Ik wil mensen inspireren zelf verantwoording te nemen voor hun eigen leven en hun eigen levenspad vorm te geven. Tijdens mijn behandelingen neem ik de verantwoording om een zo goed mogelijke behandeling te geven vanuit al mijn wijsheid, kennis en deskundigheid. Ik zal me volledig inzetten om jou een zo zuiver mogelijke behandeling te geven die helemaal bij je past en je ertoe aanzet om meer in je eigen kracht en grootsheid te komen. Maar hou er wel rekening mee dat ik niet verantwoordelijk kan zijn voor jouw leven en de effecten van de behandeling. Dat ben je echt zelf. Daarom is het ook altijd heel belangrijk om iedere twijfel die je mogelijk hebt voor de behandeling aan mij door te geven. Luister naar jezelf en neem jezelf serieus. Ben je onder behandeling van een arts of heb je medische klachten geeft het even door zodat ik daar rekening mee kan houden. En voelt iets tijdens een massage of healing niet helemaal oké, doet iets pijn of past het niet bij jou geef het direct aan. Respecteer jouw lichaam en grenzen!

Terug naar de inhoud